(ВІДЕО) Співробітники Держприкордонслужби завершили курс базової підготовки поліграфологів

НАЗАД
14 серпня 2021 12:16

13 серпня відбулася урочиста церемонія вручення представником посольства США Вільямом Солей поліграфів та сертифікатів прикордонникам-поліграфологам.

У рамках міжнародної допомоги, за підтримки Посольства США в Україні, було організовано та проведено вже 5-тий базовий курс підготовки спеціалістів-поліграфологів, у якому, разом з представниками інших правоохоронних відомств, взяли участь і представники Держприкордонслужби.

Під керівництвом тренерів Американського Міжнародного Інституту Поліграфа п’ятеро прикордонників пройшли чотиритижневе спеціалізоване навчання, із завершенням якого отримали відповідні сертифікати. Відтепер прикордонники можуть кваліфіковано проводити психофізіологічні дослідження з використанням поліграфа.

Саме за сприяння Уряду США ще з 2017 року для потреб Служби було підготовлено 27 поліграфологів та забезпечено спеціальною технікою відповідні підрозділи прикордонного відомства України.

На сьогодні проведено вже близько 2000 опитувань з використанням поліграфа різних категорій осіб у рамках пілотних проєктів «Нове обличчя кордону», «Нове обличчя керівного складу», відбору кандидатів для проходження служби в підрозділах 10 окремого загону оперативного реагування («ДОЗОР»), під час проведення численних внутрішніх службових перевірок і розслідувань.

Актуальність проведення психофізіологічного дослідження з використанням поліграфа в галузях безпекової, спеціальної, правоохоронної діяльності, підтверджується як міжнародним, так і вітчизняним практичним досвідом, зокрема в питаннях усунення кадрових та корупційних ризиків.

Разом з сертифікатами про успішне завершення навчання прикордонникам-поліграфологам, представник Посольства США Вільям Солей передав Держприкордонслужбі спеціалізовану техніку для проведення поліграфологічних досліджень, що дасть змогу підвищити ефективність роботи у боротьбі з корупційними проявами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси